Naon silinder pneumatic sareng naon jinisna?

warta01_1

Silinder pneumatik mangrupikeun aktuator pneumatik konvérsi énergi anu ngarobih énergi tekanan hawa kana karya mékanis gerak linier.
Silinder pneumatik nyaéta aktuator pneumatik anu ngarobah énérgi tekanan hawa jadi énergi mékanik sareng ngalaksanakeun gerak bolak balik liniér (atanapi gerak ayun).Cai mibanda struktur basajan tur operasi dipercaya.Nalika ngagunakeun éta pikeun ngawujudkeun gerak reciprocating, alat pangurangan tiasa dileungitkeun, sareng teu aya gap transmisi, sareng gerakanna stabil, janten seueur dianggo dina sababaraha sistem pneumatik mékanis.Gaya kaluaran tina silinder pneumatic sabanding jeung aréa éféktif piston jeung bédana tekanan dina dua sisi;silinder pneumatic dasarna diwangun ku laras silinder jeung sirah silinder, piston jeung rod piston, alat sealing, alat panyangga jeung alat knalpot.Panyangga sareng knalpot gumantung kana aplikasi, anu sanés penting.
Numutkeun struktur silinder pneumatic umum, aranjeunna bisa dibagi kana opat jenis:
1. Piston
A silinder pneumatic rod piston tunggal boga rod piston ngan dina hiji tungtung.Ditémbongkeun saperti dina gambar mangrupa silinder pneumatic single-piston.Boh inlet na outlet palabuhan A jeung B dina duanana tungtung bisa ngaliwatan tekanan minyak atawa balik minyak pikeun ngawujudkeun gerakan dua arah, ku kituna disebut silinder ganda-akting.
2. Plunger
(1) The plunger tipe pneumatic silinder mangrupakeun single-akting pneumatic silinder, nu ngan bisa mindahkeun dina hiji arah ku tekanan hawa, sarta stroke balik plunger gumantung kana gaya éksternal séjén atawa timer beurat plunger nu;
(2) plunger ieu ngan dirojong ku liner silinder teu di kontak jeung liner silinder, jadi liner silinder pisan gampang pikeun ngolah, jadi éta cocog pikeun lila-stroke silinder pneumatic;
(3) plunger sok dina tekenan salila operasi, jadi kudu rigidity cukup;
(4) Beurat plunger mindeng badag, sarta éta gampang sag alatan beurat sorangan lamun ditempatkeun horisontal, ngabalukarkeun maké segel jeung pituduh sapihak, jadi eta leuwih nguntungkeun ngagunakeun eta vertikal.
3. Teleskopik
Silinder pneumatik teleskopik boga dua atawa leuwih tahap piston.Urutan extension piston dina silinder pneumatic telescopic nyaeta ti badag ka leutik, sedengkeun urutan no-beban retraction umumna ti leutik nepi ka badag.Silinder teleskopik tiasa ngahontal stroke anu langkung panjang, sedengkeun panjang anu ditarik langkung pondok sareng strukturna langkung kompak.Jenis silinder pneumatik ieu sering dianggo dina mesin konstruksi sareng mesin pertanian.
4. Ayun
Silinder pneumatik ayun mangrupikeun aktuator anu ngahasilkeun torsi sareng sadar gerak reciprocating, ogé katelah motor pneumatik ayun.Aya bentuk daun tunggal sareng daun ganda.Blok stator dipasang dina silinder, sedengkeun vanes sareng rotor disambungkeun babarengan.Numutkeun arah inlet minyak, vanes bakal ngajalankeun rotor ka ayun deui mudik.


waktos pos: Jul-29-2022